Skittentøypose - Steg for steg

Nå skal jeg vise hvordan du kan sy en av mine skittentøyposer.

Klipp opp to tøystykker 30x42 cm, du behøver ikke ekstra sømrom. Lin er et bra stoff å bruke siden det er litt tykkere enn bomull.

Tegn opp "Laundry" i den skriften og størrelsen du vil ha. Dersom du synes at det er vanskelig kan du skrive det i Word på PC'en og deretter printe det ut.

Bruk en forsvinningspenn til stoff for å overføre teksten til stoffet.

Heng opp teksten på vinduet i dagslys for å klare å se teksten gjennom stoffet og tegn over.Broder på teksten "Laundry" med enkle tette sting. Dersom du bruker bomullsstoff i stedet for lin bør du stryke på stivende vliselin der du skal brodere. 

Stryk på vlisofix på det stoffet du ønsker å ha trusen i. Vlisofix har lim på begge sider og brukes til å feste stoff på stoff. Du bør først tegne trusen på et ark og klippe ut slik at du har en mal. 

Klipp ut trusedelene og riv av papiret. Stryk dem deretter på fremsiden av skittentøyposen.

Sy med en pen og tett sikksakk-søm rundt blondene og rundt hele trusen. Dette gjør at kantene på trusen ikke fliser seg opp etter bruk.

Sy gjerne på en hvit tråd langs kanten og en sløyfe for ekstra pynt.

Legg fremsiden på vrangen og tegn opp der du ønsker å ha hullet til snoren.

Legg fram- og baksiden rette mot rette. Sy først 5 cm ned langs siden, la det være en åpning på 1,5 cm til snoren før du syr videre rundt hele posen. Det er viktig å feste tråden godt på begge sider av hullet slik at det ikke rakner ved bruk. På dette bildet er strekene for korte, det er fordi jeg først sydde feil og måtte ta det opp igjen fordi det ble for liten åpning til hullet. Men målene skal altså være 5 cm og 1,5 cm slik jeg har skrevet her.

Sy også en søm på denne lille streken slik at ikke kanten frynser seg opp og stikker ut av hullet når du drar i snoren. Gjenta på andre siden av hullet.

Sy en sikksakk-søm rundt hele posen slik at kanten ikke frynser seg opp. Bruk overlock dersom du har den funksjonen på din symaskin.

Dersom du ønsker mer volum på posen bretter du hjørnene og syr over ca 2,5 cm fra tuppen.

Sy over med en sikksakk-søm til slutt og klipp av tuppen.

Stryk langs kantene.

Brett den øverste kanten 2 cm ned og stryk, gjenta en gang til. Slik får du en fin kant der snoren skal inn.

Sjekk at hullet til snoren ligger riktig. Hullet skal ligge et par millimeter fra toppen. Dra snoren gjennom hullet ved hjelp av en knappenål på denne måten.

Legg snoren øverst langs kanten og fest med nåler.

Sy rundt kanten og pass på at snoren ligger riktig.

Klipp av snoren og lag en stram knute, snoren bør ikke være for lang.

Ta litt lim på de to endene av snoren for å hindre at de frynser seg.

Dersom du har noen spørsmål er det bare å spørre meg her. Lykke til!

2 kommentarer

Gro Døvik

10.07.2015 kl.11:11

Så fin forklaring, og flott resultat. For å slippe å passe på snorendene så kan man jo tre den etter søm. Fest en sikkerhetsnål i tråden og før den gjennom.

Disse fine posene kan brukes til alt mulig, og er et fint nybegynnerprosjekt. Med eller uten applikasjon.

Takk for at du forklarer og deler.

Julie

10.07.2015 kl.18:21

Gro Døvik: Takk =) Absolutt et godt tips det med snoren! Og ja, kjekt at de kan brukes til mye annet også, feks skopose?

Skriv en ny kommentar

hits