"Skjulte følelser"

Jeg studerer Kunst & Håndverk årsstudium ved UiA og jeg har gjennom skoleåret hatt mange kjekke oppgaver blant annet i keramikk, sløyd og maling. Men etter jul fikk jeg endelig fordype meg litt i søm i prosjektet "Personlige tråder". Et krav var at vi måtte kombinere to av følgende; tekstil, trykk og tegning. Jeg valgte tekstil og trykk. Prosjektet endte opp som en eksamensutstilling som vi hadde i slutten av mars.

Emnet som vi hadde denne utstillingen i het Inntrykk og Uttrykk. Vi skulle lære å uttrykke oss gjennom kunsten, og med "Personlige tråder" som tema var vi nødt til å velge noe som betydde noe for oss og som vi ville sette fokus på. Mitt tema ble da skjulte følelser hos dagens unge. Dette er et tema som er svært aktuelt og som nå har blitt synliggjort gjennom TV-programmer som "Sykt perfekt" og "Jeg mot meg". Temaet handler om angst og andre skjulte følelser som mange unge sliter med, inkludert meg. 

"Skjulte følelser"

Gjennom mitt kunstverk prøver jeg å uttrykke de skjulte følelsene som ligger bak det perfekte Instagrambildet. Jeg har først trykket et portrett med sjablong og tekstilmaling, og deretter sydd rosa, blomstrete stoff og blonder rundt for å skape det perfekte uttrykket. Etter det sydde jeg på detaljer som representerer de skjulte følelsene. 

"Edderkoppens spindelvev som delvis dekker bildet gir uttrykk for hvordan angst og andre vonde følelser kan dominere unge mennereskers hverdag. Sommerfuglen som er fanget i dette nettet sier noe om hvor håpløst det kan føles å være fanget av sine egne tanker."

Sprekker i fasaden...

Det var spennende å jobbe med dette prosjektet, og ikke minst kjekt å kunne være med på å sette fokus på et veldig viktig tema!

Av Julie Fardal


 

Én kommentar

fjellgeitbundingen

30.04.2016 kl.07:04

Spennende prosjekt.

Skriv en ny kommentar

hits